De kracht van de
eigen oplossing!

De kosten van mediation:

Het oplossen van conflicten door middel van mediation kost over het algemeen een stuk minder dan het doorlopen van een juridische procedure.
Hebt u een conflict en wilt u dit met behulp van mediation oplossen? Dan is het goed om vooraf te weten waar u qua kosten rekening mee moet houden.

Een mediation start bij ons met een vrijblijvende en kosteloze intake van maximaal een uur. Besluit u op basis van dit eerste gesprek verder te gaan dan hanteren wij de volgende tarieven:

Particuliere cliënten: € 120,- per uur
Zakelijke cliënten:     € 150,- per uur
Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Met onze particuliere cliënten kunnen wij bovendien een maximum prijs afspreken.
De kosten voor mediation worden in de regel tussen partijen gelijkelijk verdeeld.
Hoeveel gesprekken er nodig zijn verschilt per situatie. Soms is een oplossing in 1 gesprek bereikt, soms zijn daar 3 of 4 gesprekken voor nodig.

Het kan zijn dat u voor gesubsidieerde mediation in aanmerking komt. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u wel een eigen bijdrage. Zie hiervoor de website van de Raad voor Rechtsbijstand (http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand). Ook als u een rechtsbijstandsverzekering heeft kunt u voor vergoeding in aanmerking komen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kunt u bij de gemeente bijzondere bijstand aanvragen voor de eigen bijdrage.

De kosten van advisering:

Overheidsorganisaties: € 190,- per uur
Dit bedrag is exclusief BTW.

“Mediation: een doeltreffende en voordelige vorm van conflictoplossing”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze diensten of een oriëntatiegesprek inplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op.