Mediation:
Het oplossen van uw conflict onder begeleiding van een onafhankelijk mediator

De voordelen van mediation:

Een groot voordeel van mediation is, dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer die voor de rechter komt. Dat maakt het in veel gevallen goedkoper. Om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.

Doordat u en de wederpartij zelf met de oplossing komen, sluit de oplossing vaak ook beter aan op de wensen van u en de ander. De kans op een duurzame afspraak en een betere verstandhouding is na een succesvolle mediation dan ook groter dan bij een rechtszaak.

Wanneer mediation?

Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om naar een oplossing te zoeken, heeft mediation kans van slagen. Bij mediation komt u samen met de wederpartij tot een oplossing. Het gaat er daarbij minder om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is.

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen, oordeelt niet, maar helpt u om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in hun mediator hebben.

Mediatorsfederatie Nederland

De mediator moet aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Zo moet hij zich inschrijven in het register van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Ook moet hij zich houden aan het reglement en de gedragsregels van de MfN. Dit wordt periodiek gecontroleerd door de MfN.

“Samen op zoek naar een optimale en duurzame oplossing”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze diensten of een ori├źntatiegesprek inplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op.