Heeft u een conflict waar u niet uit komt?
Heeft u als werkgever problemen met een werknemer?
Ervaart u overlast in uw woonomgeving?

Bert Suurmond (1964)

Al sinds ik begon met werken is het mijn passie: mensen die op wat voor manier dan ook zijn vastgelopen en het op eigen kracht niet redden, weer op weg helpen.

Na mijn opleiding HBO Personeel en Arbeid deed ik dat eerst bij een re-integratiebedrijf: coachen, trainen en re-integreren van mensen die om wat voor reden dan ook zonder werk waren komen te zitten.

Toen ik bij een gemeentelijke organisatie ging werken, kwam ik in aanraking met mediation. Ik volgde een training “mediationvaardigheden” en paste dit toe op bezwaarschriften die waren ingediend tegen gemeentelijke besluiten. Niet de formele procedures doorlopen, maar samen met overheid en burger om tafel. Een groot deel van de ingediende bezwaarschriften kon op deze informele manier worden opgelost.

Ik raakte steeds enthousiaster door deze manier van werken, volgde de opleiding tot mediator en ben sinds enkele jaren als mediator werkzaam op het gebied van o.a. burenruzies, conflicten tussen organisaties, overlast op het gebied van milieu, problemen tussen burgers en overheid, onenigheid tussen bedrijven en omwonenden.  Speciaal voor arbeidsconflicten heb ik het Mti certificaat arbeidsmediation behaald.

Steeds weer ben ik verrast over de resultaten van mediation bij alle soorten van conflicten. Het werkt! Vorig jaar heb ik daarom samen met Mariska onze maatschap SK mediation opgericht.

Mariska Knoester (1957)

Na mijn studie rechten in Utrecht ben ik bij een gemeentelijke organisatie gaan werken. Eerst bij sociale zaken, later bij de algemeen juridische afdeling als adviseur.

Ik heb van dichtbij de onmacht van inwoners meegemaakt wanneer ze een besluit ontvingen in vrij onbegrijpelijke juridische taal. En aan de andere kant de medewerkers die een juridisch juist besluit hadden genomen en de boosheid van de betreffende inwoners niet begrepen. De communicatie vond voornamelijk schriftelijk plaats.

In 2007 mocht ik een project starten waarbij de inwoners en de gemeente met elkaar in gesprek gingen onder begeleiding van een gespreksbegeleider of mediator.

Na jaren als jurist gewerkt te hebben vond ik het een verademing om als mediator op te treden: geen proces dat gedomineerd wordt door wet-en regelgeving, maar mensen met elkaar in gesprek brengen en ze, onder mijn begeleiding, zelf tot een oplossing laten komen. Het project is een groot succes geworden.

De afgelopen 9 jaar heb ik hiermee ruime ervaring opgedaan op vele gebieden, variërend van conflicten tussen buren, bedrijven, bedrijven en omwonenden, overheid en burgers, werkgevers en werknemers en werknemers onderling.
Voor deze laatste 2 vormen van conflicten heb ik de specialisatie arbeidsmediation behaald.

Ons doel is: van onze passie ons beroep maken.
Heb je een conflict en wil je het graag samen oplossen? Wij staan voor je klaar!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze diensten of een oriëntatiegesprek inplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Menu