Bent u betrokken bij complexe conflictsituaties?
Heeft u als overheid issues met inwoners of bedrijven?
Wilt u de bezwaarprocedure optimaliseren?

Bert Suurmond (1964)

Al sinds ik begon met werken is het mijn passie: mensen die zijn vastgelopen en het op eigen kracht niet redden, weer op weg helpen. Niet door het van ze over te nemen, maar door hen tools aan te reiken.

Na mijn opleiding HBO Personeel en Arbeid deed ik dat eerst bij een re-integratiebedrijf: coachen, trainen en re-integreren van mensen die om wat voor reden dan ook zonder werk waren komen te zitten.

Toen ik bij een gemeentelijke organisatie ging werken, kwam ik in aanraking met mediation. Ik volgde een training “mediationvaardigheden” en paste dit toe op bezwaarschriften die waren ingediend tegen gemeentelijke besluiten. Niet de formele procedures doorlopen, maar samen met overheid en inwoner om tafel. Een groot deel van de ingediende bezwaarschriften kon op deze informele manier worden opgelost.

Ik raakte steeds enthousiaster door deze manier van werken, volgde in 2014 de opleiding tot mediator en ben sinds 2015 als mediator werkzaam op het gebied van o.a. burenruzies, conflicten tussen organisaties, overlast, problemen tussen burgers en overheid, onenigheid tussen bedrijven en omwonenden etc.

Steeds weer ben ik verrast over de resultaten van mediation bij alle soorten van conflicten. Het werkt!

In 2017 heb ik daarom samen met Mariska onze maatschap SK mediation opgericht. Wij werken vooral voor gemeenten en verzorgen trainingen mediationvaardigheden, begeleiden de implementatie van de informele afhandeling van bezwaren en helpen conflicten waar gemeenten mee te maken krijgen tot een oplossing te brengen.

Mariska Knoester (1957)

Na mijn studie rechten in Utrecht ben ik aan de slag gegaan als jurist bij een gemeente, eerst bij Sociale Zaken, later als algemeen juridisch adviseur.

Ik heb van dichtbij de onmacht van inwoners meegemaakt wanneer ze een besluit ontvingen in vrij onbegrijpelijke juridische taal. En aan de andere kant de medewerkers die een juridisch juist besluit hadden genomen en de boosheid van de betreffende inwoners niet begrepen. De communicatie vond voornamelijk schriftelijk plaats.

In 2007 is mij gevraagd een project te leiden, de implementatie van: “de informele afhandeling van bezwaarschriften met behulp van mediationvaardigheden”.

Met veel plezier heb ik, met steeds meer betrokkenen, deze informele aanpak vormgegeven binnen de organisatie. Na jaren als jurist gewerkt te hebben vond ik het een verademing om als mediator op te treden: geen proces dat gedomineerd wordt door wet- en regelgeving, maar mensen met elkaar in gesprek brengen en ze, onder mijn begeleiding, zelf tot een oplossing laten komen. Het project is een groot succes geworden.

De afgelopen 12 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan op organisatorisch gebied en op dat van conflicten, variërend van conflicten tussen buren, bedrijven, bedrijven en omwonenden, overheid en inwoners, werkgevers en werknemers en werknemers onderling.

In 2017 heb ik samen met Bert onze maatschap SK mediation opgericht. Vanuit SK Mediation werken wij vooral voor gemeenten en verzorgen wij trainingen mediationvaardigheden, begeleiden de implementatie van de informele afhandeling van bezwaren en helpen wij conflicten waar gemeenten mee te maken krijgen tot een oplossing te brengen.

Ons doel is: van onze passie ons beroep maken.
Heb je een conflict en wil je het graag samen oplossen? Wij staan voor je klaar!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze diensten of een oriëntatiegesprek inplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op.